Menu Sluiten

Wielladers


Wielladers

Informatie over wielladers.

Een wiellader is een graafwerktuig of een bouwmachine die voorzien is van wielen en waarmee materiaal geladen wordt, bijvoorbeeld in een vrachtwagen die voorzien is van een laadbak.

Een wiellader wordt gebruikt in de bouwnijverheid maar eveneens in de landbouw en gebruikt wordt bij tuinaanleg.

Wielladers zijn grote machines die worden gebruikt voor het vervoeren of laden van materialen zoals zand, steen, aarde, sloopmateriaal, enz. in of op een ander soort machine. Het kan gaan om een vorkheftruck, hoogwerker, schaarlift, graafmachine, kraan en vorkheftruck. Zij worden aangedreven door middel van lucht water of zelfs brandstoffen.

Sommige zijn ook uitgerust met vierwielaandrijving en kunnen over ruw terrein werken.

Bovendien bestaan er ook landbouw wielladers die eerder specifiek worden ontwikkeld om te gebruiken door landbouwers in de agrarische sector.

Een shovel of wiellader, ook wel laadschop of grondverzetmachine genoemd, is een machine die onder andere gebruikt wordt bij het grondverzet.

Er kunnen in de hefarm verschillende voorzetstukken gehangen worden, zoals een dichte bak, puinbak, palletvorken, stenenklem, hijsmast, stenenrotator of een veegbezem. Er zijn nog meer voorzetstukken maar dit zijn de meest voorkomende. Er zijn echter ook wielladers met een vast voorzetstuk. Een wiellader heeft vaak een knikbesturing met als grote voordeel dat deze zeer wendbaar is.

Er zijn twee hoofdcategorieën wielladers: die met rupsbanden en die zonder.

Die met rupsbanden worden graafmachines genoemd en worden gebruikt voor het opgraven van vuil, losse stenen, modder enz., terwijl die zonder rupsbanden rolladers worden genoemd en worden gebruikt voor licht grondverzet of licht baggerwerk.

Er gaat veel tijd en zorg zitten in de keuze van het juiste type wiellader, zodat deze zijn taak efficiënt kan uitvoeren. Alvorens een dergelijke zware machine aan te schaffen, moet men zich bewust zijn van de bedrijfsomstandigheden waarmee deze machines te maken kunnen krijgen en het soort banden dat ze moeten hebben. Ook zou het nuttig zijn om te weten over de soorten accessoires die beschikbaar zijn voor de machine en hun doel.

Door de knikbesturing in combinatie met de geringe breedte kan een wiellader op veel plekken ingezet worden.

Door de mogelijkheid om veel verschillende werktuigen aan de machine te koppelen, is een allround machine ontstaan. Voorbeelden zijn: dichte bak, puinriek, palletvorken, mestvork met bovenklem, maar ook grondboren, maaimachines en voerdoseercontainers.

Info over wielladers

Feiten over Wielladers

Wat weten we nog over wielladers.

Er zijn verschillende fabrikanten die wielladers maken. De meeste van deze fabrikanten maken deze machines in China, India en Thailand.

De meeste van deze fabrikanten verkopen hun producten zowel via de detailhandel als via het internet. Er zijn honderden online dealers die deze machines verkopen, samen met de verschillende accessoires die kunnen worden gebruikt voor het verbeteren van hun functionaliteit. De online dealers kunnen ook helpen bij het vinden van de best mogelijke deal op de machine.

De meeste wielladers zijn vervaardigd met onderdelen van uitstekende kwaliteit die zorgen voor een langere levensduur en een veilige werking.

Er zijn meerdere soorten wielladers die worden gebruikt vandaag voor verschillende toepassingen.

Meer info over wielladers nu op Wielladers.

Tags

Aanbouwdelen Wielladers Oost-vlaanderen | Aanbouwdelen Wielladers | Grondverzet Aanbouwdelen Wielladers | Herstelling Wielladers | Herstellingen Wielladers | Landbouw Wielladers | Landbouwmachines Wiella |