Menu Sluiten

Veevoer


Veevoer

Informatie over veevoer en landbouwmachines.

Veevoer zijn een essentieel plantaardig voedsel dat door grazende dieren wordt gegeten. Vee zoals herten, rendieren en wilde runderen grazen erop om het plantaardige materiaal, dat uit cellulose bestaat, op te eten. De cellulose is de bron van de voedingsstoffen voor hun voeding. Dit zijn enkele van de zeer belangrijke voedingsmiddelen die wij moeten eten om een goede gezondheid te behouden.

Er zijn veel verschillende soorten voedergewassen, en er zijn veel verschillende manieren om ze te bereiden voor maximaal voordeel.

Er zijn twee hoofdsoorten veevoer: vochtig veevoer en droog veevoer. Nat veevoer is het type dat ontstaat uit weiden die onder water hebben gestaan. Dit is het beste voeder voor de meeste mensen omdat het rijk is aan voedingsstoffen. Het is ook rijk aan B-vitamines en ijzer, waardoor het een uitstekende keuze is om aan grazend vee te voeren.

Er zijn verschillende soorten vochtige voedergewassen.

De meeste mensen kiezen ervoor om hun vee eiwitrijke veevoer te geven. Er bestaat veel eiwitrijk veevoer. Granen zoals gerst en tarwe bevatten veel zetmeel. Deze koolhydraten kunnen worden gebruikt om uw dieren energie te geven, wat u zal helpen uw veestapel gezond te houden.

U kan uw vee echter speciaal gemaakte veevoer geven die speciaal zijn ontworpen om aan hun voedingsbehoeften te voldoen.

Het belangrijkste veevoer die u nodig hebt om uw vee te voederen zijn allerlei soorten grassen.

Als u in de wintermaanden andere groenten plant, zult u de groenten van die planten niet kunnen oogsten. Als u in het voorjaar hebt geplant, op een goede bodem met rijke voedingsstoffen en uw gewas zich goed ontwikkelt, zou het veevoer voor uw dieren in de winter geen negatieve gevolgen mogen hebben. Als uw gewas zich echter niet heeft ontwikkeld zoals verwacht, kunt u nog steeds diervoeder geven door gebruik te maken van resten die u zou overhouden van de bereiding van andere plantaardige producten.

U moet in het voorjaar echter zeer voorzichtig te werk gaan met plantaardig veevoer. De resten van vorige oogsten moeten in een vroeg stadium worden verwijderd, anders zou u negatieve gevolgen voor uw dieren kunnen ondervinden.

Om u voor te bereiden op de komende oogsten, moet u alle nes uit de bedden verwijderen. Zo kunt u in de toekomst zonder problemen grote hoeveelheden zaad planten.

Info over veevoer

Kennisbank over Veevoer

Veevoer.

Sommige dieren hebben verschillende soorten voedsel nodig, afhankelijk van hun dieet en lichamelijke conditie. Voer van schapen, runderen en paarden mag nooit aan herten worden gevoerd, omdat deze meer luzerne zullen eten dan de anderen. Herten voeden zich ook met de klaver wanneer ze grazen.

Als u klaver wilt oogsten, doe dat dan laat in de herfst of vroeg in de lente.

Als u een ruime akker hebt, kunt u ongeveer drie ton klaver per jaar oogsten. Voor een enkele ranch van tien hectare kunt u rekenen op ongeveer vijf ton. Als u tienduizend hectare weiland hebt, kunt u verwachten dat u deze hoeveelheid elke vier jaar krijgt. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw plaatselijke voorlichtingsbureau, dat u kan helpen inzicht te krijgen in de voedingswaarde en de beschikbaarheid van verschillende granen op uw land.

Als u meer wilt weten over de voedingsstoffen die u kunt halen uit andere voedergewassen dan klaver, kunt u ook contact opnemen met het voorlichtingsbureau van uw provincie.

Deze kantoren kunnen u waardevolle informatie verschaffen over de soorten gewassen die in uw gebied beschikbaar zijn.

Meer info over veevoer nu op www.vanhaute-landbouwmachines.be.

Tags

Landbouw Veevoer | Landbouwmachines Veevoer | Leveranciers Veevoer | Veevoer |