Menu Sluiten

Skid Steers


Skid steers

Informatie over bouwmachines en skid steers.

Skid Steers zijn ontworpen om de moeilijke taak van het bedienen en besturen van zwaar materieel op een vlakke ondergrond uit te voeren. Skid Steers hebben een rupsband, een loopvlak en een bak in één.

De machine wordt aangedreven door een motor, meestal een dieselmotor met hoog vermogen. De motor levert het vermogen voor de as en de rupsband; de rupsband, die is voorzien van een aantal tandwielen en rollen, wordt gebruikt om de lader over zijn spoor te sturen. De bak, die de voorraden bevat, is meestal aan de voorkant van de machine bevestigd.

De machine wordt bediend door een bestuurder, meestal een lader; de bestuurder regelt de richting van de machine, alsmede de snelheid en de hoek van nadering.

Er zijn verschillende types Skid Steers beschikbaar op de markt vandaag.

Eén type lader is de rupslader. Deze machines worden meestal aangedreven door een tractorachtig voertuig; ze hebben een rupsband op twee wielen, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden bestuurd. Er zijn ook Skid Steers die slechts één spoor hebben en waarmee de lader niet van richting kan veranderen of kan sturen.

Deze zijn zeer geschikt voor het laden van kleine voorwerpen die moeilijk op de grond te tillen zijn.

Een ander type Skid Steers is een elektrisch aangedreven machine. Deze machines worden vaker in het veld gebruikt dan de rupslader of de trekker.

Elektrische laders kunnen ongeveer 200 pond heffen; ze hebben een veel hogere maximumsnelheid en een nominaal werkvermogen dat veel groter is dan dat van de rupslader.

De elektrische machine is zeer zuinig met brandstof en produceert geen lawaai. De machines worden vaak gebruikt om sneeuw te schrapen of kleinere taken uit te voeren tussen andere grotere taken door.

Skid Steers kunnen worden uitgerust met verschillende soorten aanbouwdelen. Sommige van deze aanbouwdelen zijn platte rollen, vorken, giekliften en graaflaadcombinaties. Er zijn ook Skid Steer aanbouwdelen die kunnen worden gemonteerd op een rupsonderstel om de bestuurder in staat te stellen van de ene locatie naar de andere te gaan.

Deze wielen kunnen telescopisch zijn, waardoor de wielen dichter bij de grond kunnen komen om te graven.

Andere soorten aanbouwdelen voor Skid Steers zijn onder meer de kiepwagen, die is ontworpen om zware ladingen op een smal spoor te vervoeren. Als u zware ladingen in één keer wilt laden, zult u waarschijnlijk een kiepwagenaanbouwdeel willen gebruiken. Veel Skid Steers hebben een kieplicht aan de voorkant, zodat de bestuurder kan zien wat hij doet. U kunt ook kiepwagenaanbouwdelen kopen voor de voor- en achterkant van de lader, zodat deze verschillende functies kan uitvoeren, waaronder het heffen en dragen van zware ladingen.

Info over skid steers

Kennisgeving over Skid steers

Wat weten we nog over skid steers.

Skid Steers kunnen soms worden gebruikt in plaats van een grote graafmachine door een gat van binnenuit te graven.

De schranklader graaft eerst een helling die naar de rand van de gewenste uitgraving leidt. Vervolgens gebruikt hij de helling om materiaal uit het gat te transporteren.

De Skid Steers vervormen de helling en maken hem steiler en langer naarmate de uitgraving dieper wordt. Deze methode is bijzonder nuttig voor het graven onder een structuur waar de bovenruimte de giek van een grote graafmachine niet toelaat, zoals bij het graven van een kelder onder een bestaand huis.

Verscheidene bedrijven maken dieplepelhulpstukken voor Skid Steers. Deze zijn doeltreffender voor het graven in een klein gebied dan de hierboven beschreven methode en kunnen in dezelfde omgeving werken. Andere toepassingen kunnen bestaan uit het vervoeren van ruw materiaal over een bouwterrein, sneeuwruimen, of helpen bij het ruwe nivelleerproces.

Meer info over skid steers nu op www.vanhaute-landbouwmachines.be.

Tags

Compacte Rupsdozers Cat | Compacte Rupsdozers Oost-vlaanderen | Compacte Rupsdozers | Grondverzet Compacte Rupsdozers | Grondverzet Skid Steers | Grondverzet Verreikers | Herstelling Compacte Rupsdozers |