Menu Sluiten

Tandemwals


Tandemwals

Wat is een tandemwals en waarvoor gebruikt men het.

Een tandemwals, ook wel pletwals genoemd, is een type wals om te pletten of te verharden. Vaak wordt met een tandemwals de uitvoering in de vorm van een voertuig bedoeld die dient om materiaal zoals steenslag, zand of asfalt te verdichten.

Dit soort wals wordt in de wegenbouw gebruikt. Hoewel walsen in de vorm van voertuigen kunnen rijden, mogen ze in principe niet over de openbare weg rijden, maar worden ze met een dieplader vervoerd.

Een tandemwals wordt gebruik bij het aanleggen van asfalt. De rollen worden vaak met water besprenkeld om ze te koelen en te voorkomen dat asfalt blijft kleven.

Er zijn in principe twee mogelijkheden voor de besturing: ofwel er is een knikmechanisme waarmee de voor- en achterkant ten opzichte van elkaar scharnieren of de rollen kunnen beide gestuurd worden.

Info over tandemwals

Kennis over Tandemwals

Een tandemwals beschikt over twee rollen met een trilfunctie, dus wordt het aantal benodigde wendingen lager en de productiviteit daarmee aanzienlijk hoger. Door een mix van druk en vibratie kan zeer snel de gewenste verdichting bereikt worden. Daarnaast beschikken de nieuwere generaties van tandemwalsen vaak over oscillerende rollen die door hun voorwaartse trillingen minder effect hebben op de architectuur rondom.

Een tandemwals is een wegenbouwmachine die zich voort beweegt op twee stalen rollen welke beide beschikken over een trilfunctie. In sommige gevallen zowel vibrerend, neerwaardse trillingen als oscillerend, opwaardse trillingen.

Let op! Tandem walsen zijn niet geschikt om fijn granulaat of zand mee te verdichten.

Meer info over tandemwals nu op www.vanhaute-landbouwmachines.be.

Tags

Grondverzet Tandemwals | Herstelling Tandemwals | Leveranciers Tandemwals | Onderhoud Tandemwals | Tandemwals Belle | Tandemwals Cat | Tandemwals Oost-vlaanderen |