Menu Sluiten

Benzine Grasmaaiers


Benzine grasmaaiers

Informatie over benzine grasmaaiers of benzine gazonmaaiers.

Benzine- of benzinemaaiers zijn ideaal voor grote gazons of tuinen waar geen zwaarder materieel nodig is, maar als u een kleinere tuin hebt, zijn er genoeg andere opties beschikbaar.

Er zijn vele typen en merken van benzine grasmaaiers beschikbaar op de markt zodat het niet steeds makkelijk is om de juiste keuze te maken.  Een goede benzine grasmaaier is tegenwoordig ook voorzien van een mulchfunctie.

Dit heeft als groot voordeel dat u het gemaaide gras niet meer moet opruimen en je ook geen opvangbak dient te gebruiken. Het gras wordt immers heel fijn versnipperd zodat je het als meststof kan gebruiken voor je gazon.

Dit heeft dan weer het bijkomend voordeel dat je minder vaak kunstmest op je gazon dient te strooien.

Kenmerken van een goede benzine grasmaaier is dat ze wendbaar en makkelijk hanteerbaar dient te zijn. Uiteraard heeft een benzine grasmaaier een motor wat toch wat extra gewicht met zich zal meebrengen. De kracht van de benzine grasmaaier zal bepaald worden door het vermogen van de motor. Een sterke motor van een benzine grasmachine dient sterk te zijn, degelijk geconstrueerd en soepel te draaien.

De meeste tuincentra hebben een ruim assortiment aan benzine grasmaaiers van de meest uiteenlopende merken.

Het is vooral in grotere tuinen dat men benzine grasmaaiers zal gebruiken aangezien ze krachtig zijn en geschikt voor het zwaardere werk.

Een voordeel van een benzine grasmaaier is uiteraard dat u geen stroomkabel nodig hebt zoals bij een elektrische grasmaaier.

Info over benzine grasmaaiers

Toelichting over Benzine grasmaaiers

Wat kunnen we nog vertellen over benzine grasmaaiers.

Gebruik je benzine grasmaaier steeds met benzine aangewezen door de fabrikant. Het vermogen van de motor wordt uitgedrukt in Watt en soms eveneens in PK.

Met betrekking tot de prijs mag men stellen dat benzine grasmaaiers iets duurder zijn dan elektrische grasmaaiers. Na de winter of een lange periode van niet gebruiken, kan het wat moeilijk zijn om de benzine grasmaaier vlot op te starten.

Controleer ook steeds de hoeveelheid olie in je benzine grasmaaier.

Elke grasmachine heeft immers nood aan een verschillende hoeveelheid olie. Hou er rekening mee dat een te hoge hoeveelheid olie de motor van je benzine grasmaaier schade kan bezorgen. Vergeet teven niet om de olie van je grasmaaier regelmatig te verversen evenals de oliefilter.

De kracht waarmee de scherpe messen door het gras gaan, is afhankelijk van de kracht van de motor.

Met een krachtige motor van je benzine grasmaaier zal je gemakkelijker door hoog gras kunnen maaien. Belangrijk is ook te weten dat een motor met een kleinere cilinderinhoud sneller tekenen van slijtage zal vertonen.

Meer info over benzine grasmaaiers nu op www.vanhaute-landbouwmachines.be.

Tags

Benzine Grasmaaiers Oost-vlaanderen | Benzine Grasmaaiers | Herstelling Benzine Grasmaaiers | Honda Benzine Grasmaaiers | Leveranciers Benzine Grasmaaiers | Onderhoud Benzine Grasmaaiers | Stiga Benzine |