Menu Sluiten

Grasmaaiers


Grasmaaiers

Informatie over grasmaaiers of gazonmaaiers.

Grasmaaiers of gazonmaaiers zijn een belangrijk onderdeel van het tuingereedschap. Ze worden gebruikt om het gras te maaien en om te zetten in een soort puin dat kan worden gebruikt als meststof, zoals kunstmest.

Grasmaaiers kunnen zowel op benzine als elektrisch werken, maar het populairste en voordeligste type is de elektrische variant. Er bestaan ook grasmaaiers die op accu werken.

Een elektrische maaier werkt op elektriciteit, dus u moet een stopcontact in de buurt van uw gazon hebben.

Een grasmaaier of grasmachine is een werktuig dat wordt gebruikt in de tuin en landbouw en door de gemeente om gras van bijvoorbeeld een gazon off stuk land korter te maken ook wel maaien genoemd.

Ingedeeld naar aandrijfmechanisme zijn er vier soorten grasmaaiers: handgrasmaaiers, elektrische grasmaaiers, benzinegrasmaaiers en maaiers die worden aangedreven door de aftakas van een tractor. Meestal kan de hoogte van de messen worden ingesteld, om zo de beoogde lengte van het gras te kunnen bepalen. Bij sommige typen grasmaaiers wordt het gemaaide gras opgevangen in een bak.

De mulchmaaier verspreidt de grasresten over het gazon. Deze geven voedingsstoffen af die door de graswortels worden opgenomen.

Op plaatsen waar een grasmaaier niet kan komen wordt veelal een grastrimmer of een bosmaaier gebruikt.

Wanneer u op zoek bent naar een grasmaaier voor uw tuin, moet u rekening houden met de grootte van uw tuin, het aantal personen dat de maaier zal gebruiken en de tijd die u eraan wilt besteden. Bedenk hoe vaak u de grasmaaiers zult gebruiken en wat voor functie u ermee hoopt te bereiken.

Er zijn zoveel verschillende modellen en stijlen verkrijgbaar, dat het moeilijk kan zijn de juiste te kiezen voor uw behoeften.

De meeste gazon- en tuincentra hebben grote afdelingen gewijd aan de verkoop van gazonmaaiers, en het is een goed idee om door enkele van hun catalogi te bladeren. U kunt ook naar een bouwmarkt gaan en kijken wat daar te koop is of wat online opzoekwerk doen naar de beste grasmachines.

Info over grasmaaiers

Berichtgeving over Grasmaaiers

Wat weten we nog over grasmachines.

Velen zijn bekend met de handgrasmaaier van het type kooimaaier, die moet worden voortgeduwd. De beweging van de wielen wordt overgebracht op een horizontale messenkooi. De kooi heeft spiraalvormig gebogen messen, die over een vast aangebracht ondermes draaien.

De kooimessen en het ondermes knippen het gras hierbij af met een schaarachtige beweging.

Er zijn ook mechanisch aangedreven kooimaaiers, deze worden vooral toegepast bij het maaien van grote oppervlakten.

Bij een cirkelmaaier wordt de beweging overgebracht op een verticale as, waarbij het gras wordt afgeslagen door een snel, horizontaal draaiend mes. De machine wordt doorgaans aangedreven door een benzine- of elektromotor en is ook wel zelfrijdend.

Ga je een nieuwe grasmaaier kopen, dan moet je eerst en vooral bepalen wat voor type grasmachine je wil.

Kies je bijvoorbeeld voor een klassieke handgrasmaaier of voor een grasmaaier op benzine. Een grasmachine is essentieel voor een goed onderhoud van je gazon.

De juiste grasmaaier kopen is dan ook klus waarbij je niet overhaast te werk mag gaan.

Meer info over grasmaaiers nu op www.vanhaute-landbouwmachines.be.

Tags

Grasmaaiers Oost-vlaanderen | Grasmaaiers | Herstelling Grasmaaiers | Herstelling Telegeide Maaiers | Leveranciers Grasmaaiers | Leveranciers Telegeleide Maaiers | Onderhoud Grasmaaiers |