Menu Sluiten

Sleuvenstampers


Sleuvenstampers

Informatie over sleuvenstampers in de bouwsector.

Als een trilstamper vooral wordt gebruikt in een sleuf, wordt een dergelijke machine ook wel een sleuvenstamper genoemd. Een sleuvenstamper is een stamper met een kleine stampvoet. Hiermee is een sleuvenstamper perfect om te worden ingezet in nauwe ruimten, grachten of sleuven.

De hoge slagenergie, hoge slagfrequentie en lange voetslag gecombineerd met een snelle voorwaartse beweging zorgen voor uitstekende verdichtingsresultaten.

Binnen sleuvenstampers bestaan er verschillende vormen van aandrijving. Zo bestaan er onder andere stampers met een benzinemotor, en deze kan een tweetakt- of een viertaktmotor zijn.

Bovendien bestaan er nog sleuvenstampers met een dieselmotor.

Een pak moderner zijn trilstampers die worden aangedreven door een elektromotor en een zeer sterke accu.

Dankzij hun compact formaat zijn sleuvenstampers zeer transportabel en worden ze dus vaak gebruikt voor wegwerkzaamheden. Ze zijn geschikt voor het verdichten van asfaltmengsels, gemengde grond, zand, grindmateriaal, leem en klei.

Het vermogen en betrouwbaarheid zijn te vertrouwen in sleuvenstampers, het compacte formaat betekent geen vermindering op hun verdichtingsvermogen en het kwaliteit dat ze bieden.

Een sleuvenstamper kopen voor de tuin of het terras is ideaal om de ondergrond te verdichten.

Het aftrillen van bestrating is nodig om een vlak oppervlak te creëren en voor extra stabiliteit te zorgen. Bij het nalaten van het aftrillen bestaat de kans dat het oppervlak niet gelijk is en er na regenval bijvoorbeeld verzakking optreedt. Het egaliseren en vlak maken van aarde of zand is extra gemakkelijk met een sleuvenstamper.

Info over sleuvenstampers

Kundigheid over Sleuvenstampers

Een sleuvenstamper en trilplaat dienen hetzelfde doel, namelijk het verdichten van de ondergrond en aftrillen van bestrating.

Toch is er een verschil tussen beide tuinmachines. Zo is een trilplaat geschikt voor oppervlakken waar er voldoende ruimte is.

Een sleuvenstamper is weer ideaal om daar te gebruiken waar een trilplaat net te groot voor is. In het geval van krappe werkomstandigheden is een sleuvenstamper dan ook handiger.

Bijvoorbeeld in het geval dat er sprake is van het uitvoeren van werkzaamheden in een sleuf.

Meer info over sleuvenstampers nu op www.vanhaute-landbouwmachines.be.

Tags

Bouwmachines Sleuvenstampers | Grondverzet Sleuvenstampers | Herstelling Sleuvenstampers | Leveranciers Sleuvenstampers | Onderhoud Sleuvenstampers | Sleuvenstampers Belle | Sleuvenstampers Oost-vlaander |