Menu Sluiten

Mengmestverspreider


Mengmestverspreider

Informatie over mengmestverspreider

Een mengmestverspreider is een landbouwwerktuig dat wordt gebruikt om mest over een bebouwd veld uit te spreiden als natuurlijke meststof. Een typische mestverspreider bestaat uit een kleine aanhangwagen die achter een uitgeruste trekker wordt getrokken met een elektrisch aangedreven roterend mechanisme dat wordt aangedreven door de kracht van de trekker. Hij is voorzien van handgrepen waarmee de bediener de mest met de hand kan verspreiden en wordt aangedreven door een kleine benzinemotor. Vee zoals runderen, paarden, ezels, struisvogels, enz.

kunnen door de verspreiders worden gevoerd.

Een meststrooier of mestverspreider wordt gebruikt om stalmest, compost of voederresten over het bouw- of grasland te verspreiden.

De meststrooier wordt door een trekker voortgetrokken. De schoepenas aan de achterkant en de bodem van de meststrooier worden aangedreven via de aftakas van de trekker. De bodem van de wagen wordt naar achteren geduwd.

Daardoor wordt de inhoud van de meststrooier tegen de schoepenas aangedrukt. Doordat deze zeer hard ronddraait wordt de mest over het land verspreid.

In de meeste gevallen is een mestverspreider een zeer eenvoudige machine en is de bediening vrij eenvoudig. De belangrijkste onderdelen zijn de transportbehuizing, de bak en de bakhouder.

De transportbehuizing bevindt zich op een groot frame boven de bakbehuizing. Aan elke kant van dit frame bevindt zich een gleuf of een oprijplaat die naar beneden loopt naar het onderste niveau van de bak, waarin zich het mestverspreidingsblad bevindt.

Er zijn drie basistypes mestverspreiders – oppervlakte gestuurd, pot gestuurd en pot-en-val. Bij het eerste type bevindt de roostertrommel met het blad zich boven de bak; bij het tweede type steekt de trommel horizontaal naar beneden in de grond, terwijl het derde type zichzelf op wieltjes in de aarde voortbeweegt.

Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen. Bij de door een pot aangedreven strooiers bijvoorbeeld kan de bediener de hoogte van de bak met de hand regelen.

Deze functie kan echter veiligheidsproblemen opleveren voor mensen die ze gebruiken, aangezien het gevaar bestaat dat ze over de emmers vallen.

Info over mengmestverspreider

Vragen over Mengmestverspreider

Mengmestverspreider

Alvorens een mengmestverspreider aan te schaffen, moet de maximale strooihoeveelheid worden bepaald, of de maximale tijd dat het systeem op het oppervlak moet blijven. Dit staat meestal aangegeven in de specificaties van het product. De meeste mestverspreiders hebben een effectief remvermogen, waarbij de rotatiesnelheid evenredig is met de uitgereden hoeveelheid. Het systeem moet dus langzaam draaien in de winter en snel in de zomer.

Gewoonlijk worden mestverspreiders gekocht met een garantie van vijf jaar, maar er zijn er ook met levenslange garantie.

De fabrikant van de strooier voert vaak bodemtests uit alvorens een garantie te verlenen. Als uit de bodemtests blijkt dat de strooier ideaal is voor het beoogde gebruik, dan geldt de garantie alleen voor gebreken in het fabricageproces, niet voor de prestaties van het product zelf.

De gebreken kunnen betrekking hebben op het materiaal, het ontwerp of de prestaties van het product. Bovendien kan de garantie ook gelden voor de arbeids- en materiaalkosten bij de installatie van de mestverspreider.

Dit geldt vooral wanneer de installatie van het product ingewikkeld is.

Enkele van de populairste mestverspreiders zijn die van Kubota, John Deere, Caterpillar, New Holland en Toro. Deze bedrijven zijn al lang actief in deze sector, en hun producten zijn zeer betrouwbaar omdat ze zijn ontworpen om extreme weersomstandigheden te weerstaan. Deze fabrikanten maken gebruik van een krachtig roterend mechanisme om het product van de ene plaats naar de andere te verplaatsen. Het roterende mechanisme zorgt ervoor dat de mest vlot en zonder morsen kan stromen.

Meer info over mengmestverspreider nu op www.vanhaute-landbouwmachines.be.

Tags

Bedrijven Mengmestverspreider | Herstellingen Mengmestverspreider | Landbouwmachines Mengmestverspreider | Leveranciers Mengmestverspreider | Mengmestverspreider Oost-vlaanderen | Mengmestverspreider | O |