Menu Sluiten

Veldhakselaar


Veldhakselaar

Informatie over veldhakselaar.

Als u eigenaar bent van of werkt op een terrein dat het gebruik van een veldhakselaar vereist om struiken op te ruimen of anderszins ongewenst afval te verwijderen, moet u investeren in een goed model. Het is niet alleen belangrijk dat de veldhakselaar stevig en goed genoeg gebouwd is om het werk aan te kunnen, maar hij moet ook gemakkelijk te gebruiken en te bedienen zijn.

Een veldhakselaar is een landbouwmachine die wordt gebruikt voor het maaien en versnipperen van snijmaïs, gras, koolzaadstro, luzerne dergelijke.

Hakselaars kunnen zelfrijdende of getrokken machines zijn. De invoerbek is verwisselbaar. In de zomer wordt de hakselaar voornamelijk gebruikt voor het oprapen en hakselen van gras en is de hakselaar dus voorzien van een opraper.

In het najaar, als de maïs rijp is, wordt er een maïsbek voorgehangen.

Hiermee wordt de maïs vlak boven de grond afgesneden, naar binnen getrokken en verhakseld. Afhankelijk van de grootte van deze maïsbek kunnen twee, vier, zes, acht, veertien tot wel 20 rijen snijmaïs tegelijk verhakseld worden. Zelfrijdende hakselaars zijn zware machines en beschikken over een krachtige motor.

Een hakselaar kan werken met een wals of met messen. Het type gewas bepaalt welk soort beter geschikt is voor het versnipperen of het versnijden. Het aantal maaischijven dat een hakselaar bezit bepaalt de snelheid van het oogsten. Zo is de grootste hakselaar voor maïs in staat om 13,5 rijen maïs tegelijk te hakselen.

Onderstaand volgen enkele tips voor het kiezen van een veldhakselaar van goede kwaliteit.

Ten eerste, denk na over hoeveel u nodig hebt om de grond vrij te maken van puin.

Koop geen machine die slechts kleine oppervlakten per keer kan bewerken. Zo verspilt u energie en geld en bent u op lange termijn meer geld kwijt. Kies een veldhaspelaar met een hoge maximale belasting voor het gebied waar hij wordt gebruikt.

Ten tweede moet u rekening houden met het soort ondergrond waarop hij zal worden gebruikt. Veel van de huidige veldhakselaars zijn uitgerust met verschillende soorten hulpstukken en kunnen bijna elke soort bodem aan – gras, klei, enz.

Als u op zoek bent naar een machine die kan worden gebruikt in velden of intensief gebruikte achtertuinen, dan zult u waarschijnlijk voor een benzine veldhakselaar kiezen in plaats van een snoerloos model. Snoerloze machines verbruiken minder elektriciteit en zijn dus minder belastend voor het milieu.

Ten derde zult u naar de prijs willen kijken. Veldhakselaars zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Sommige zijn duurder dan andere, dus hou hier rekening mee als u aan het rondkijken bent.

Aan de andere kant mag u niet vergeten dat oudere modellen iets duurder kunnen zijn dan nieuwere modellen. Het is niet omdat een model veel kost, dat het ook het juiste model is voor uw behoeften.

Info over veldhakselaar

De discipline van Veldhakselaar

Waarom is een goede veldhakselaar belangrijk in de landbouw, bosbouw en tuinbouw.

.

Een goede veldhakselaar heeft een nauwkeurige aansturing in combinatie met een grote capaciteit en een uitstekende hakselkwaliteit. Liefst verbruikt hij ook niet te veel brandstof en dient hij veilig te werken.

Als u eenmaal een veldhakselaar hebt aangeschaft en in huis hebt, moet u weten hoe u hem moet gebruiken. Afhankelijk van de grootte van het gazon of veld kan u een veldhakselaar gebruiken om kleinere oppervlakken of een hele tuin in één keer te trimmen.

Het kleinere toestel is meestal gemakkelijker te gebruiken voor kleine oppervlakken.

De kleine hakselaar wordt in de tuin als tuingereedschap gebruikt om snel snoeiafval en onkruid te versnipperen.

Meer info over veldhakselaar nu op www.vanhaute-landbouwmachines.be.

Tags

Herstellingen Veldhakselaar | Landbouwmachines Veldhakselaar | Leveranciers Veldhakselaar | Onderhoud Veldhakselaar | Veldhakselaar Oost-vlaanderen | Veldhakselaar |